Névnap 4.0-ás verzió (2006.06.26.)

Leírás

Névnapokat kijelző szoftver, amely a Tálcára ül ki, az óra mellé. Lehetőség van rá, hogy dátum, név és névnap szerint keressünk benne. Kijelzi a mai, a holnapi és a holnaputáni névnapokat, világnapokat is. Lehet ablakos vagy buborékos megjelenítés közül választani. Beállítható, hogy melyik nap legyen a szökőnap, vagy mindig felül legyen, vagy a Windows-sal való együtt indulás is.

Ajánlom figyelmedbe a Névnap Finomhangoló v1.0-t is amellyel további beállításokat végezhetünk a Névnapon, illetve a Névnappal kapcsolatos GYakran Ismételt Kérdések rész elolvasását is.

A Névnap v4.0 szoftver technikai támogatása megszűnt, a szoftverrel kapcsolatos információkat a GYakran Ismételt Kérdések résznél olvashat.

Tulajdonságok

 • egy hetes névnap előrejelzés
 • nevek jelentése (Forrás: Ladó János-Bíró Ágnes: Magyar utónévkönyv)
 • dátum, név, névnap szerinti keresés
 • a főbb világnapokat is tudja
 • mozgó ünnepek kijelzése (Gyermeknap, Anyák Napja, stb.)
 • beállítható szökőnap (február 24. vagy február 29.)
 • automatikus indítás lehetősége
 • mindig felül opció
 • buborék vagy felugró ablak
 • program statisztika
 • választható megjelenítési effektus (mozgatás vagy halványítás)
 • beállítható várakozási idő
 • színtémák
 • ingyenes

Pillanatképek

Névnap a Tálcán:
Névnap a Tálcán

Névnap menüje:
Névnap menüje

Egy hetes névnap előrejelzés [ablak]:
Egy hetes névnap előrejelzés [ablak]

Egy hetes névnap előrejelzés [buborék]:
Egy hetes névnap előrejelzés [buborék]

Névnap ikon tooltip :
Névnap ikon tooltip

Névnap információ [ablak]:
Névnap információ [ablak]

Névnap információ [buborék]:
Névnap információ [buborék]

Aktuális név jelentése:
Aktuális név jelentése

Összesen 8 pillanatkép van a programról.

Letöltés

Névnap v4.0.0.986 telepítő: telepítő Letöltés [2.4 MB]
MD5 ellenőrző összeg: 8eaa5935c3d644865e3b88c8d0358650
Utoljára módosítva: 2011. április 21-én, összes letöltés: 46 742

Megjegyzés

A Névnap nevû szoftver alapja egy hagyományos naptár. Nevek jelentésének forrása: Ladó János-Bíró Ágnes: Magyar utónévkönyv. Köszönet a könyv kiadójának az engedélyért!

Frissítés:
2006. augusztus 11: Egy apró hiba javítva. (Beállítások ablakban, Mindig felül címke háttérszíne.)

A béta teszt ideje alatt összesen 1289-en töltötték le. Külön köszönet minden béta tesztelőnek.

Licence, Szoftver használat feltételei

A Névnap v4.0 szoftver - továbbiakban szoftver - használatára az alábbi feltételek érvényesek. A szoftver használatával elfogadja a szerződés feltételeit, amely létrejön Ön, mint végfelhasználó (továbbiakban felhasználó) és Borsos Szilárd szoftverfejlesztő (továbbiakban fejlesztő) között.

A szoftver a szerzői jog és nemzetközi szerzői jogi egyezmények, valamint egyéb, a szellemi tulajdonra vonatkozó jogszabályok és nemzetközi egyezmények védelme alatt áll. A jelen licencszerződéssel a szoftver használatát engedélyezzük, de tulajdonát nem ruházzuk át.

A fejlesztő a szoftverre a szoftverek nemzetközi piacán szokásos korlátozott garancia vállalást biztosítja, melynek feltételei a következők:

 • A fejlesztő garanciát vállal arra, hogy a szoftver alapvetően a felhasználói leírásnak megfelelően fog mûködni.
 • A fejlesztő nem vállal felelősséget a programmal kezelt adatok esetleges meghibásodásáért, vagy elvesztéséért, és egyéb olyan kárért (beleértve az üzleti haszon elmaradása, az üzleti tevékenység félbeszakadása, üzleti információk elvesztése káreseteit) amely ezen szoftver használatából, vagy nem használatából ered. A fejlesztő nem vonható felelősségre a program miatt, ingyenességére tekintettel.

A szoftvert tilos lemásolni, visszafejteni, mûködését nyomkövetni, vagy bármilyen illegális tevékenységet végezni vele. A szoftver megjelenhet nyilvánosan is (például a weben, CD mellékleten, stb.), viszont ehhez a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

A szoftvert a szerzői jog nemzetközileg védi. A programnak bármely részének engedély nélküli lemásolása, illetve továbbadása vádemelést von maga után, és a jog keretei között lehetséges maximális polgári és büntetőjogi következményekkel jár.

A Névnap fejlesztője és tulajdonosa: Borsos Szilárd. Copyright © 2006 Borsos Szilárd.
Minden jog fenntartva, illetve minden kifejezetten meg nem adott jog fenntartva.

GY.I.K. (GYakran Ismételt Kérdések)

Igyekeztem ide összegyûjteni az összes Névnappal kapcsolatos kérdéseket, illetve rá a válaszokat.

 • A Névnap szoftver indítás után az alábbi hibaüzenetet megjelenítve kilép:

  Hiba történt a Névnap futása közben!

  Hiba száma: #429
  Hiba leírása: Az ActiveX összetevő kiszolgáló nem tudja létrehozni az objektumot.
  Hiba helye: ProNevnap_v4_0.frmMain.Form_Load@3

  Az alábbi hiba akkor szokott előfordulni, amikor a program egyik komponense nincs megfelelően feltelepíte a számítógépre. Ilyenkor javasolt a Névnap még egyszeri feltelepítése, majd utána a számítógép újraindítása.

 • Miért nem indul el automatikusan a számítógéppel a Névnap?

  Az előző verziókkal ellentétben, ezen változatnál már nincs beállítva, hogy automatikusan a Windows-sal együtt elinduljon. Habár ezt könnyen orvosolhatjuk:

  A Tálcán, az értesítési területen, az óra szomszédságában lévő kék 'N' betûre jobb gombbal kattintunk. Majd azt itt felugró menüben a 'Beállítások' menüpontot kiválasztjuk. Azután pedig a Beállítások ablakban az 'Automatikus indulás a Windows-sal' opciót bepipáljuk.

  Megjegyzés: Amennyiben csak az 'aktuális felhasználó' opciót választjuk ki akkor a Névnap csak az aktuális felhasználónak fog elindulni. Míg a másik opciót kiválasztva, az 'összes felhasználó'-nak, akkor bármelyik felhasználó lép be a Windows-ba akkor neki is elindul a Névnap.

  Ha nem rendszergazdai jogosultsággal futtatják a szoftver, akkor a szoftver nem tudja beállítani az automatikus indulást Windows Vista/7 operációs rendszereken.

 • Honnan tudhatom meg az xyz névnapját, nevének jelentését?

  Az előző verzióktól különbözően, már az adott név névnapjait is megkereshetjük, mégpedig az alábbi módon:

  A Tálcán, az értesítési területen, az óra szomszédságában lévő kék 'N' betûre jobb gombbal kattintunk. Majd azt itt felugró menüben a 'Keresés' menüpontot kiválasztjuk. Azután pedig a Keresés ablakban megkeressük a kívánt nevet.

  Megjegyzés: A nevek keresésénél könnyen a P betûhöz ugorhat a sok gördítés helyett, amikor a lenyitja a listát megnyomja a p betût a billentyûzeten. Természetesen más betûkkel is ugyanúgy mûködik.

 • Nem lehetne, hogy ne záródjon be a felugró ablak, vagy csak hosszabb idő után?

  De, természetesen lehetséges. A várakozás idejét a Névnap Finomhangoló v1.0-val tudjuk beállítani.

  Ehhez viszon az szükséges, hogy a beállításoknál a felugró ablak opció legyen kiválasztva. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a felugró ablak csak egy rákattintás után tûnjön el, akkor a kék 'N' betûs ikonon (amely a Tálca értesítési területén, az óra mellett van) kattintsunk egy jobb egérgombbal. Az itt felugró menüből pedig a 'Beállítások' menüpontot válasszuk ki. Csak akkor lehetséges, ha a 'felugró ablak' opció van kiválasztva, majd pedig a 'kattintásra eltûnik' opciót bepipáljuk aztán pedig az 'Ok' gombbal elmentjük a változásokat.

 • Nem tetszik a felugró ablak színe!

  A felugró ablak színeit Névnap programból közvetlen nem lehet beállítani. Ezt utólag a Névnap Finomhangoló v1.0-val tudjuk beállítani. Bővebb információkat a Névnap Finomhangoló v1.0 súgójában találhatsz meg.

 • Miért nincs benne xyz névnapja, neve, nevének jelentése?

  A Névnap alapja egy hagyományos hétköznapi naptár. A szoftver feladata, hogy emlékeztessen ezekre, és nem az hogy egy átfogó képet adjon a névnapokról. Minden másra ott van a Magyar utónévkönyv.

 • A Beállítások menüpontra kattintva az ablakban nem/vagy alig jelenik meg valami.

  Ezen a hiba okát már keresem, idáig csak extrém esetekben fordult elő pár számítógépen.

 • A Névnap szoftver kompatibilis a Windows Vista/7 operációs rendszerrel?

  Igen, de ha nem megfelelő jogosultsággal futtatják a szoftver, akkor az automatikus indulás funkció nem működik. Illetve egyes esetekben a halványítás funkció nem működik az adott operációs rendszeren.